Høje Tåstrup Kommune

traf beslutning om, at 2. etape af Olufsborgs etagebyggeri ikke måtte opføres, da Kommunen var bange for, at området skulle udvikle sig til en social ghetto. Man ønskede at der i stedet blev opført nogle lave, attraktive ejerboliger på arealet.

Bøje Nilsen

købte derfor arealet, og bygge 113 rækkehuse, hver på 116 kvadratmeter og i to etager. Det enkelte hus rummer fire værelser på første sal samt bad og gang. I stueetagen er der, en stue på ca. 42 kvadratmeter, et lille pulterrum under trappen, et køkken samt et lille toilet, hvert plan er på ca. 58 kvadratmeter.

Første etape

af byggeriet var med de ulige nr. og starte i 1978, og anden etage med de lige nr. starte i 1979. Husene blev udbudt til salg i 1979, og koste 630.000 kr. og husene blev hurtigt udsolgt. Dog var der en lille hage ved købet, der var rentehenstand i tre år, så efter de 3 år begyndte ejerne at “flytte” i ly af mørket, da de ikke kunne betale huset, men efter den tid faldt der ro over Hallandsparken.


Husene er i dag meget eftertragte, da der findes daginstitution, skole i området. Der er kun 5 minutters gåtur til Høje Taastrup station, og ca. 15 minutter til City2, som er et stort indkøbscenter.


Vi har de seneste år fået flotte grønne områder, som vi har gartner til at passe. Her er 2 store legepladser og carporte. Da Hallandsparken er et lukke område, er det en særdeles børnevenlig bebyggelse. Vi har senest fået godkendelse til at bygge udestuer på ca. 18 kvadratmeter, som flere allerede har gjort.